söndag 15 november 2009

Jag visste inte hur jag skulle formulera mig i sms:et till W. Men jag visste också att det skulle misstolkas vad jag än skrev. Men jag medger att jag kunde formulerat mig på annat sätt.

Jag och Jocke kände varandra som barn/tonåringar. Vi umgicks en del och betydde mycket för varandra på den tiden. Vi kom ifrån varandra och har inte setts sen han stötte på gravida 21-åriga mig på krogen en gång. (Ja, jag var nykter!)

När jag skaffade Facebook var det givet för mig att söka efter personer som betytt mycket för mig. Jocke var en av dem. Han fanns där. Vi skrev, övergick till telefon och slutligen träffades vi. Vi kände väl båda att känslan från tonåren fanns kvar. Vi var 25 år äldre, men trivdes fortfarande väldigt bra i varandras sällskap.

Som alla vet har jag en "turbulent relation" med mina barns far. När man har en relation med mig måste man ta konsekvensen av det. Sen kan det aldrig vara lätt att komma in som "mammas nya kille" till tre halvvuxna barn.

Den tiden som jag och Jocke har umgåtts har varit kantad av mycket jobb, litet tid tillsammans och en hel del omställningar för mig. Jag har varit stressad och känt att jag inte hunnit med att göra det jag vill göra. Dvs umgås med Jocke och barnen.
För Jockes del har tiden mest bestått i att "hänga med" och försöka anpassa sig till mig och barnen. Samtidigt som han faktiskt måste kunna vara sig själv i den här ekvationen.

Jocke visste att jag fortfarande har kontakt med några av mina ex. Vi har inte diskuterat lämpligheten i det. Jag har dock berättat en del om vad jag upplevt under de åren jag känt W.

När W nu skickade sitt sms och erbjöd mig sitt mobila bredband kom därför frågan:
"Varför?"
Jag kunde väl inte ge ett riktigt svar på det, utan klämde fram att vi var vänner.
"Varför är du vän med en person som behandlat dig illa och som fortfarande gör dig upprörd med sina regelbundna påhopp? Jag kan inte neka dig, men kan inte heller förstå det!"

Ja, vad ska man svara? Är W en vän i dess rätta bemärkelse? En vän som jag bör hålla fast vid? En vän som stärker mig och berikar mitt liv?

Svaret jag kom fram till var nej. Tyvärr valde jag den enkla vägen och skrev att Jocke inte uppskattar att jag har kontakt med män som jag tidigare har haft relation med. Egentligen är det ju som så att jag inte vill kalla en person som W för vän.

5 kommentarer:

mr. kolumnen sa...

W: personen som lyfte Ehja ur en depression, p g a X make
W: personen som hjälpte med advokat, kunskap och stöd och som vittnade i rätten
W: personen som skänkte ett antal datorer, installerade, reparerade, drog kabel, möblerade
W: som alltid stödde, lånade ut pengar och ryckte ut mitt i natten
W: som alltid lagade middag och försökte att få in lite ordning i E:s liv

Minnet är bra men kort

E: som blev tossig då W inte längre orkade vara hotad till livet av X:et och lämnade E till förmån för en tjej utan tungt bagage

Japp… här har ni storyn

Fråga dina barn vad de minns av den elaka W. Kan det vara julafton när vi högg granen? Kan det vara alla grillkvällar, kan det vara W med kastrull och tomatnäsa…

Whatever

Rozie sa...

Kan det vara W som lånade E:s julklappspengar till barnen och inte gav dem tillbaka (under alla omständigheter inte i tid till jul iaf)?

Kan det vara W som la ut bild på E:s sons dåvarande flickvän på sin blogg under "veckans babe" eller liknande?

Whatever...

Tur att Jocke fick dig att inse det jag inte lyckades med. Grattis till dig Jocke! :)

mr. kolumnen sa...

Jo, det är sant, jag stal en chokladkaka också när jag var 7

Anonym sa...

Bleach?

ehja sa...

Nä... inte nu! Ska lägga mig!

;)